Ingredienten
Voor een monchoutaart van 8-10 personen
• 200 gr. Bastogne koeken
• 125 gr. boter
• 225 gr. monchou
• 75 gr. crème fraîche
• 2 ½ dl. slagroom
• 80 gr. fijne kristal suiker
• 3 blaadjes gelatine
• 1 blik kersen met gelei
Bereidingswijze
1 Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier of folie.
2 Verkruimel de koeken in een keukenmachine, smelt de boter en roer dit door de koek kruimels. Dit wordt de bodem van de monchoutaart.
3 Verdeel de koek over de bodem van de springvorm en druk het goed aan. Zet het 1 uur in de koelkast of 20 minuten in de vriezer.
4 Klop de slagroom stijf met de suiker en bewaar het in de koelkast. Week de gelatine blaadjes 10 minuten in koud water.
5 Roer de monchou tot het zacht is, meng er de crème fraîche door. Verwarm 4 eetlepels water, haal de pan van het vuur knijp de gelatine uit en los deze op in het warme water.
6 Meng de gelatine door het monchou mengsel en spatel er als laatste voorzichtig de slagroom door, schep het over de koekbodem en zet de taart zeker 2 uur in koelkast.
7 Verdeel de kersengelei over de monchoutaart.
Nema komentara:
Objavi komentar