Chocolade en mascarpone taart



Ingredienten


500 gram mascarpone
150 gram pure chocolade (donker)
1 eetlepel rum
90 gram verkruimelde amaretti koekjes
een flinke klont ongezouten boter


Bereiding : Chocolade en mascarpone taart


Verkruimel de amarettikoekjes en meng met enkele lepels gesmolten boter. Vul een platte taartvorm met een bodempje van dit mengsel en zet het in de diepvries tot het hard is geworden.
Smelt de chocolade au bain marie. Voeg een lepel rum toe.
Meng de mascarpone voorzichtig een beetje bij beetje met de chocolade.
Verdeel het chocolade/mascarpone mengsel mooi over de koekjesbodem.
Zet enkele uren in de ijskast.

Chocolade en mascarponi fantasie taartMocht je geen amarettikoekjes kunnen vinden, probeer het eens met bitterkoekjes. En als je ook die niet kan vinden kan je nog de Digestive koekjes gebruiken met een paar druppels amandelolie.

Daar de grootte van de schaal en het gewicht van andere koekjes kan verschillen is het verstandig dit even uit te proberen in de taartschotel voordat je de verkruimelde koekjes met de boter vermengd.


Er moet een laagje van minimaal 3-4 milimeter kruim in de bodem liggen en liefst een beetje extra om tegen de wanden omhoog te duwen.

Met een beetje fantasie kan je ook een leuk marmereffect creeeren zoals op de foto hiernaast.

(dolcevia.com)

Nema komentara:

Objavi komentar