Mascarpone abrikozen taart





Ingredienten


Voor 8 personen

• 125 gr. boter
• 250 gr. amaretti koekjes (Italiaanse amandel bitterkoekjes)
• 400 gr. abrikozen ( 1 blik)
• 200 gr. mascarpone
• 200 gr. slagroom
• 3 eetl. suiker
• 1 pakje vanille suiker
• amandelschaafsel om te bestrooien


Bereidingswijze


1 Verkruimel de amaretti koekjes in een keukenmachine. Smelt de boter langzaam in een pan en voeg de koekkruimels toe. Roer goed door elkaar.

2 Bekleed een springvorm van 23 cm met folie en verdeel de kruimels over de bodem. Druk goed aan en zet de vorm ± 30 minuten in de vriezer.

3 Haal de vellen van de abrikozen , snijd ze doormidden en ontpit ze.


4 Roer de suiker en vanillesuiker door de mascarpone. Klop de slagroom stijf en schep deze door de mascarpone.

5 Verdeel de abrikozen over de bodem( houd er een paar achter voor de garnering)en schep hierover de mascarpone crème. Laat tenminste 3 uur in de koelkast opstijven.

6 Garneer met wat abrikozen, amaretti koekjes en amandelschaafsel.

Nema komentara:

Objavi komentar