Bananen kwarktaart



Ingrediënten


Ingrediënten voor de bodem:
Amandelmeel - 25 gram
Kokosmeel - 55 gram
Cacaopoeder - 1 eetlepel
Keltisch zeezout - 1/4 theelepel
Bakpoeder - 1/4 theelepel
Kokosolie - 5 eetlepels, gesmolten
Honing - 5 eetlepels
Ei - 1
Vanille-extract - 1 theelepel


ingrediënten voor de vulling:
Grasgevoerde gelatinepoeder - 21/2 eetlepels
Zeer rijpe bananen - 2
Kokoscrème - 250 ml
Amandelmelk - 50 ml
Esdoornsiroop - 5 eetlepels
Arrowroot - 2 eetlepels
Keltisch zeezout - 1/2 theelepel
Eigeel - 3
Kokosolie - 3 eetlepels, gesmolten
Vanille-extract - 1 theelepel
Honing - 1 eetlepel

Ter garnering:
Rijpe banaan - 1, in plakjes
Cacao nibs - 40 gram


Bereidingswijze


Maak eerst de bodem:
Verwarm de oven voor op 175oC.
Bekleed een 20cm springvorm (zowel de bodem, als de rand – met een losse strook) of een 20cm taartvorm met bakpapier.
Meng de droge ingrediënten voor de bodem in een kom
Meng de natte ingrediënten in een tweede kommetje ook door elkaar met een garde.
Giet de natte ingrediënten bij de droge en mix tot alles opgenomen is.
Kneed een bal van het deeg, rol het in plastic en laat het 20 minuten rusten in de koelkast.
Rol de bal daarna uit tussen 2 vellen bakpapier en bekleed daarmee de bodem van de sprinvorm (als je de rand op het uitgerolde deeg drukt en langs de rand uitsnijdt heb je meteen de juiste maat).
Bak de bodem in 13-15 minuten in de oven.
Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.


Maak nu de vulling:
Los de gelatine op in 80 ml koud water en roer met een garde.
Doe de bananen, 100 ml van de kokoscrème en amandelmelk in een blender of keukenmachine en blend tot je een egale massa krijgt.
Voeg esdoornsiroop, arrowroot, zout en eigeel toe en blend nogmaals.
Giet het mengsel in een steelpannetje en breng al roerend (met een garde) aan de kook tot je een dik en plakkerig mengsel krijgt (pas op dat je het niet aan laat branden!)
Giet het bananenmengsel terug in de keukenmachine (of in je blender kom) samen met de gelatine en de gesmolten kokosolie.
Blend tot je weer een egale massa krijgt.
Giet in een kom en laat ten minste 1 uur afkoelen in de koelkast.
Maak de opgeklopte kokoscrème door met een mixer 150 ml kokoscrème op te kloppen met de honing en het vanille-extract
Als het bananenmengsel is afkoelen mix je dit op een lage stand met de opgeklopte kokoscrème


Tot slot:
Giet het bananenmengsel op de bodem en garneer met de plakjes banaan en cacao nibs
Laat een nachtje opstijven in de koelkast
Steek eerste de rand los met een mesje voordat je de buitenste ring losmaakt.
Omdat je het zo leuk vind om lekker in de keuken te staan hierbij een recept voor een heerlijke bananen kwarktaart.

Geniet met mate.

Nema komentara:

Objavi komentar