Ingredienten
Voor 1 taart
• 1 basis chocoladetaart (zie link op deze pagina)
• 125 ml slagrom
• 250 gr notenmix en iets extra's (voor bovenop)
• 1 zakje vanillesuiker
• 5 eetlepels poedersuiker
• 2 eetlepels cocaopoeder
• 80 gr boter
• 125 gr chocolade
Bereidingswijze
1.Bak een chocolade taart of cake volgens het recept van Kookse.tv, de link staat hier rechts van de video als je deze video op www.kookse.tv bekijkt.
2.Doe in de keukenmachine een bakje van 250 gram notenmix, in dit bakje zaten toevallig ook nog wat chocoladerozijnen en cranberries. Mix dit fijn.
3.Klop dan de slagroom, en voeg na 20 seconden een zakje vanillesuiker toe.
4.Als de slagroom bijna stijf is, doe er dan de poedersuiker en twee eetlepels cocaopoeder bij.
5.Als je de slagroom klaar hebt doe je er ook de gemalen notenmix bij en mix je alles goed door elkaar.
6.In de tussentijd is de chocolade taart afgekoelt en kan je hem mooi doormidden snijden. Pas op met het oppakken van een kant zodat hij niet breekt.
7.Smeer nu de slagroom met de notemix op de taart en smeer het netjes uit. Leg dan de bovenste helft van de taart er weer bovenop en druk zachtjes aan.
8.Voor de chocoladelaag verwarm je de boter samen met de chocolade in pan op laag vuur en zodra dit een mooi glad mengsel is smeer je dit over de hele taart heen.
9.Zet dit voor nog minimaal een uur in de koelkast en haal het minimaal een half uur voor serveren er uit. Het beste is om het een dag te laten staan.
Nema komentara:
Objavi komentar