Chocolade cakerol



Ingredienten


Voor 8 personen

Voor de cake
• 175 gr. witte basterdsuiker
• 6 eieren
• 160 gr. chocolade, in stukjes (melk en/of puur)
• 2 eetl. water
• 3 eetl. bloem
• 1 eetl. cacaopoeder


Voor de room
• 3 dl. slagroom
• 1 zakje vanillesuiker
• 1 zakje klopfix (of slagroomversteviger)
• 5 eetl. advocaat
• poedersuiker
• bakpapier


Bereidingswijze


1.Verwarm de oven op 200C.

2.Laat de chocolade met 2 eetlepels water au bain marie smelten. Roer het goed door en laat het dan 15 minuten afkoelen.

3.Klop de eieren met de suiker in 10 minuten licht en schuimig. Doe voorzichtig de afgekoelde chocolade erbij.


4.Zeef de bloem en cacaopoeder boven de ei/chocolademassa en spatel het er voorzichtig doorheen.

5.Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort het beslag erop.

6.Bak de cake 12 minuten in het midden van de oven. Strooi poedersuiker over de gare cake, leg er bakpapier overheen en een ovenrooster.

7.Draai het geheel om en verwijder de bakplaat en het bakpapier voorzichtig. Laat de cake iets afkoelen.


8.Klop de slagroom met de vanillesuiker en slagroomversteviger bijna stijf en meng de advocaat erdoor. Verdeel de room over de cake. Rol de cake met behulp van het bakpapier op. Strooi er poedersuiker over.

9.Zet de cake minimaal anderhalf uur in de koelkast om op te stijven.

(kooks.tv)

Nema komentara:

Objavi komentar