Banaan-chocolade kwarktaart met speculoos




Ingrediënten


Voor de bananen kwarktaart:
1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Banaan Chocolade Special Edition
500 g volle Franse kwark
250 ml slagroom
60 g boter
400 ml water

Voor de extra vulling:
700 g Speculoos pasta (ongeveer 1 pot)
5 bananen (in plakjes)
1 reep pure chocolade



Bereiding


1.
Maak de chocobodem volgens de bereidingswijze op het pak.

2.
Bedek de chocobodem met 2 lagen plakjes banaan.

3.
Strijk de Speculoos over de laag bananen. Je kunt het beste de inhoud van de pot in het midden uitstorten en vanuit daar in 1 richting naar de rand toe uitspreiden. Niet heen en weer smeren omdat je dan de bananen verplaatst.

4.
Bereid het bananen-kwarkmengsel zoals op de verpakking staat, maar gebruik volle kwark.

5.
Schenk de vorm vol met het bananenkwark mengsel en laat het volgens de bereidingswijze opstijven.


6.
Smelt een reep pure chocolade au-bain-marie en laat een uur afkoelen.

7.
Besprenkel met een theelepel de gesmolten, afgekoelde, chocolade over de kwarktaart.

(oetker.be)

Nema komentara:

Objavi komentar