Monchou taart



INGREDIENTEN


-200 gram monchou (pakjes a 100 gram, liefst niet het doosje zacht en romig van 200 gr. Wordt de vulling niet echt stevig genoeg vind ik!)
- 200 gram bastognekoeken
- 1 blik kersenvlaaivulling (Hak, bij de bakafdeling)
- 120 gram gesmolten boter
- 250 ml slagroom
- 25 gram suiker
- 3-5 eetlepels melk
- 1 zakje klopfix


Bereidingswijze


1. Haal de monchou pakjes op tijd uit de koelkast zodat ze op kamer temperatuur kunnen komen.
2. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en klem de rand hieromheen.
3. Verkruimel de bastognekoeken tot kleine kruimels (niet tot gruis!) Dit gaat gemakkelijk door de koeken in een diepvrieszak te doen en hierover met een deegroller te rollen.
4. Laat de boter in een pannetje smelten. Als de boter gesmolten is haal je het pannetje van het vuur en roer je doe koekkruimels door de boter.


5. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm. Druk alles goed aan met de bolle kant van een lepel. Zorg dat de bodem overal van gelijke dikte is. Zet de springvorm in de koelkast zodat de bodem hard kan worden.
6. Prak de monchou samen met de suiker. Voeg de melk toe om het geheel wat minder massief te maken.
7. Klop de slagroom met het zakje klopfix. Schep het monchou mengsel er voorzichtig doorheen en probeer het mengsel zo luchtig mogelijk te houden. (niet roeren maar scheppen).
8. Verdeel het mengsel over de koeklaag in de springvorm. Zet de springvorm 30 mintuten in de koelkast om wat op te stijven.
9. Verdeel nu de kersenvlaaivulling over de laag monchou. Druk de kersen voorzichtig een beetje in het monchou mengels om zo een mooie gelei laag over de kersen te krijgen.
10. Laat de taart nog een paar uurtjes opstijven in de koelkast en smullen maar !


-Tips:
- De taart kan je gemakkelijk een dag van te voren maken. Blijft net zo lekker!
- Vervang een deel van de suiker door een zakje vanille suiker.
- Kan je geen kersenvlaaivulling vinden? Je kan dan ook kersen op siroop gebruiken. Giet de kersen af, breng het vocht aan de kook. Voeg daarna 2 blaadjes gelatine toe. Doe de kersen weer in het mengsel en laat het goed afkoelen voordat je het kersenmengsel over de monchou laag verdeelt!

(smulweb.nl)

Nema komentara:

Objavi komentar