Ingredienten
Voor 4 personen
• 300- 400 gr. Italiaans schuim
• 2 mandarijnen
• cointreau
• cake
• 4 bolletjes vanille ijs
Bereidingswijze
1 Begin met het maken van het Italiaanse schuim. Bekijk het filmpje kerstkransjes maken hiervoor.
2 Pel de mandarijnen en snijd hier dunne plakjes van.
3 Snijd plakken van de cake en steek of snijd de gewenste vorm eruit.
4 Begin met het opbouwen van de ijstaart. Besprenkel de cake met cointreau leg vervolgens een plakje mandarijn op de cake.
5 Schep een bol vanille ijs op de mandarijn. Zorg dat het ijs eerst een beetje van de ergste kou is ontdaan. Bijv. door 5-10 minuten op kamer temperatuur te laten staan.
6 Leg weer een plakje mandarijn op het ijs en maak af met cake. Druk stevig aan. Op deze manier loopt het ijs wat uit en krijgt de taart stevigheid. Maar af met een beetje cointreau.
7 Schep het Italiaanse schuim in een spuitzak en spuit dit tussen de cake. Bekleed vervolgens de taart ermee.
8 De ijstaart kan vervolgens worden afgebrand en geserveerd of tussentijds ingevroren. Haal 1 uur voor het serveren uit de vriezer en brand af voordat je de ijsstaart serveert.
(kookse.tv)
Nema komentara:
Objavi komentar