Dudok appeltaart


Ingredienten


Voor 6 personen
Bodem
•500 gr. zelfrijzend bakmeel
•250 gr. boter
•160 gr. witte basterdsuiker
•½ theel. zout
•1 ei


Vulling
•1 kilo friszure appels
•1 potje appelcompote
•1 eetl. kaneelpoeder
•2 kopjes rozijnen

Voor de kruimeltopping
•90 gr. bloem
•40 gr. boter
•40 gr. bruine basterdsuiker
•1 zakje vanillesuiker



Bereidingswijze


1 Wel de rozijnen 15 minuten in warm water. Spoel ze vervolgens onder lauwwarm water af.

2 Meng suiker en zelfrijzend bakmeel door elkaar. Roer de boter tot die romig is en doe er het meel/suikermengsel, zout en ei door. Kneed het tot een soepel deeg.


3 Rol het deeg in vershoudfolie en leg het in een kom. Laat het dertig minuten rusten in de koelkast.

4 Schil de appels en snijd ze in stukjes. Doe een kopje water in een koekenpan en kook de appelstukjes 3 minuten.

5 Laat de appel en rozijnen in een vergiet uitlekken. Meng de appelcompote met de appel en rozijnen.

6 Doe voor het kruimeldeeg alle ingrediënten in een kom en meng het met de vingers door elkaar tot een kruimig deeg.


7 Doe het deeg in een beboterde springvorm en verdeel het over de bodem en randen. Snijd de bovenkant recht en verdeel het appelmengsel over het deeg. Zorg dat er twee cm. deeg boven het appelmengsel uitsteekt en vouw dit eroverheen.

8 Verdeel het kruimeldeeg over de taart en bak hem in een voorverwarmde oven op 180 gr. in 75 min. mooi bruin.

(kookse.tv)

Nema komentara:

Objavi komentar