Koffietaart



Ingredienten


Koffietaart voor 10
Voor het deeg:
250 gr. bloem
150 gr. boter (in blokjes)
3 eetl. fijne kristalsuiker
70 ml. koud water
Voor de vulling:
1 eetl. instantkoffie
1 eetl. water


2 eetl. Baileys
1,25 gr. ricotta
120 gr. fijne kristalsuiker
120 gr. pure chocolade ( min. 70% cacao en fijngehakt)
2 eetl. bloem
snufje zout
4 eidooiers
½ theel. zonnebloemolie


Bereidingswijze


1 Zeef het deeg voor de bloem in een kom, voeg de boter, water en suiker toe en meng met de vingers of met een keukenmachine tot een kruimig deeg. Voeg desnoods nog wat water toe. Kneed verder met de hand tot een soepel deeg. Vorm van het deeg een bal en leg 15 minuten in folie in de koelkast.


2 Rol het deeg zo dun mogelijk uit tot een plak van ongeveer 3 mm. dik en bekleed hier een ingevette springvorm van 25 cm mee. Zet de vorm met deeg tot gebruik afgedekt in de koelkast.

3 Los de instant koffie op met het water en de Baileys en zet opzij. Doe de ricotta in een grote kom, voeg suiker, bloem en zout toe en schep door elkaar. Voeg de eidooiers, koffiemengsel en chocolade toe en meng alles goed door elkaar.

4 Schep de vulling in de springvorm en strijk glad. Dek de vorm af met folie en zet de taart 45 minuten in de koelkast. Zet de taart in een voorverwarmde oven op 180°C en bak de taart 1 uur in het midden van de oven. Draai de oven uit zet de deur op een kiertje en laat de taart in de oven afkoelen.


5 Doe de 50 gram chocolade met de olie in een pannetje en smelt de chocolade op heel laag vuur. Roer telkens even door. Haal de afgekoelde taart uit de oven, verwijder de taart vorm en garneer de taart. Doe dit met een vork door de chocolade te halen en vorm strepen over de taart.

(kookse.tv)

Nema komentara:

Objavi komentar