Ingredienten
Voor de cake:
140 gr. lichte rietsuiker
140 gr. zachte boter
225 gr. zelfrijzend bakmeel
2 eieren
1 theel. bakpoeder
1 theel. speculaaskruiden
3 eetl. melk
500 gr. appels
Voor de topping:
50 gr. pecannoten
25 gr. bruine basterd suiker
50 gr. bloem
25 gr. boter
Bereidingswijze
1 Bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier. Doe de ingrediënten voor de topping in een foodprocessor en maal 5 seconden tot de noten grof gehakt zijn. Zet apart.
2 Schil de appels haal het klokhuis eruit en snijd in grove stukjes. Doe de boter en rietsuiker in de kom van een keukenmachine en klop totdat de boter licht van kleur wordt. Voeg de eieren 1 voor 1 toe bij het mengen van de boter. Meng net zolang totdat de eieren geheel zijn opgenomen.
3 Meng het bakpoeder, melk en zelfrijzend bakmeel met de speculaaspoeder door het beslag. Spatel de stukjes appel erdoor en schep het mengsel in de springvorm. Strijk glad en bestrooi met de topping.
4 Bak de cake af in een voorverwarmde oven op 180°C in 70 minuten.
Nema komentara:
Objavi komentar