Gezonde chocoladetaart





Ingredienten


100 gr. zelfrijzend bakmeel
150 gr. zuivelspread
130 gr. fijne kristalsuiker
2 eieren
1.5 theel. bakpoeder
3 eetl. cacaopoeder
½ theel. kaneel
250 gr. ananasblokjes uit blik
140 gr. mascarpone
1 eet. poedersuiker
wat geschaafde chocolade



Bereidingswijze


1 Verwarm de oven op 190°C. Vet een vierkant bakblik van 20x20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.

2 Doe de roomkaas, suiker, kaneel, bakpoeder en eieren in een grote kom en zeef de bloem en cacaopoeder erover. Klop met een handmixer het beslag glad.

3 Verdeel het beslag over de taartvorm en strijk glad. Bak de taart in 25 minuten mooi bruin. Laat even afkoelen en haal de taart dan uit de vorm. Verwijder het bakpapier en laat verder afkoelen op een rooster.


4 Meng de mascarpone met de poedersuiker en driekwart van de ananasstukjes in een kom. Verdeel dit mengsel over de koude taart. Garneer met de overgebleven ananasstukjes en bestrooi met het chocoladeschaafsel.

Nema komentara:

Objavi komentar