Ingredienten
1 taartbodem , zie recept taartbodem
500 gr. blauwe bessen
125 gr. fijn kristalsuiker
125 gr. gemalen amandelen
2 eetl. bloem
3 eieren
2 eetl. jam
poedersuiker
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 160 graden.
2 Klop de boter los (dit gaat beter wanneer de boter al op kamertemperatuur is). Voeg suiker, bloem en amandelen bij elkaar. Meng goed. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei totdat het voorgaande helemaal is opgenomen.
3 Stort op de taartbodem. Strijk glad.
4 Bak de taart af op 160 graden gedurende 30 minuten. Laat de afkoelen.
5 Verwarm de jam op laag vuur. Doe de blauwe bessen erbij en schep om. Stort de blauwe bessen op de taartbodem en verdeel ze. Maak af met de poedersuiker.
(kookse.tv)
Nema komentara:
Objavi komentar