Ingredienten
1 x taartbodem , recept : taartbodem maken
200 ml melk
2 eieren
4 eierdooiers
400 gr. frambozen
200 gr. fijne kristalsuiker
60 gr. gemalen amandelen
60 gr. bloem
400 gr. creme fraiche
2 theel. vanille extract
Bereidingswijze
1 Maak eerst de taartbodem.Vet de taartvorm in. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlakte. Bekleed de taartvorm hiermee.
2 Was de frambozen en dep ze droog. Doe de eieren en de suiker in een keukenmachine. Klop totdat je een bleek mengsel krijgt. Voeg dan de amandelpoeder toe en de bloem, klop voortdurend. Schenk de melk erbij. Blijf kloppen anders kunnen er klontjes ontstaan.
3 Klop de helft van de creme fraiche er door. Spatel dan de overige creme fraiche er door samen met het vanille extract. Verdeel de frambozen over de bodem en schenk het eiermengsel erop. Bak de clafoutis af op 160 graden gedurende 40 minuten.
Nema komentara:
Objavi komentar