Cranberrytaart



Ingredienten


Voor het kruimeldeeg:
300 gr. bloem
150 gr. koude boter ( in stukjes)
100 gr. fijne kristalsuiker
1 ei (geklutst)


Voor de vulling:
275 gr. cranberries
3 eetl. maïsmeel
sap van 2 sinaasappels
sap van 1 limoen
100 gr. fijne kristalsuiker
90 gr. boter ( in stukjes)
3 eidooiers + 1 ei

Voor de meringue:
4 eiwitten
200 gr. fijne kristalsuiker
2 eetl. maïsmeel


Bereidingswijze


1 Doe de bloem en boter in de kom van een foodprocessor en meng totdat er kruimels ontstaan. Voeg de suiker toe en meng even door. Meng het geklutste ei met 2 eetlepels water en voeg dit aan het kruimeldeeg toe. Wanneer nog te droog voeg dan nog een eetlepel water toe.


2 Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed hiermee een ingevet bakblik van ± 23 cm met losse bodem. Laat het deeg over de rand vallen. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Laat in de koelkast 40 minuten rusten.

3 Verwarm de oven op 200°C en bekleed het deeg met bakpapier en bakparels. Bak het deeg blind eerst 15 minuten, verwijder de bakparels en bakpapier en bak nog eens 10 minuten. Snijd de bovenkant gelijk en laat afkoelen.

4 Kook de cranberries met 2 eetlepels water op middelmatig vuur gedurende 15 minuten totdat ze zacht zijn. Doe de cranberries in een zeef en pers ze met een lepel boven een kom uit.

5 Meng het maïsmeel in een pan met de limoen en sinaasappelsap tot een dun papje. Voeg de suiker en cranberriepuree toe en roer totdat het mengsel indikt ( roer constant goed door). Haal van het vuur en los de boter op in de puree. Voeg de eidooiers en geklutst ei toe en roer zeker 5 minuten goed door totdat het mengsel indikt. Laat afkoelen.


6 Klop de eiwitten in een vetvrije schaal met een mixer stijf ( eiwit moet pieken trekken). Voeg de suiker toe en klop weer stijf. Voeg nu het maïsmeel toe en meng dit door het eiwit.

7 Schep de cranberriepuree in de taartbodem en strijk glad. Schep het eiwit op de puree. Begin eerst aan de buitenzijde en schep dan het centrum vol. Bak af in de oven op 180°C in 20 minuten. Laat 1 uur afkoelen voordat je de taart aansnijdt.

(kookse.tv)


Nema komentara:

Objavi komentar