Chocoladetaart met peer




Ingredienten


200 gr. suiker
100 ml. plantaardige olie
5 eieren
175 gr. patent bloem
1 volle eetl. cacaopoeder
theel. kaneel
½ theel. koekkruiden
½ theel. gember
4 grote peren ( ± 600 gr.) geschild en in blokjes
poedersuiker en kaneel voor erover te strooien



Bereidingswijze


1 Verwarm de oven op 180°C en bekleed een springvorm van 23 cm met bakpapier.

2 Kluts met de hand of met een keukenmachine de eieren en de suiker totdat het mengsel lichtgeel en dikker is.( ± 5 minuten). Roer de olie erdoor tot een glad mengsel.

3 Schep de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, kaneel, koekkruiden en gemberpoeder door het ei mengsel totdat alles goed is opgenomen. Schep de blokjes peer erdoor en giet het mengsel in de springvorm.


4 Bak de cake af in 45 tot 50 minuten. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker en kaneel.

(kookse.tv)

Nema komentara:

Objavi komentar