Ingredienten
• 175 gr. boter
• 250 gr. suiker
• 250 gr. zelfrijzend bakmeel
• 5 eieren
• 1 zakje vanille suiker
• 1 eetl. cacaopoeder
Bereidingswijze
1 Splits de eieren en klop de eiwitten stijf tot je er pieken van kunt trekken en zet apart.
2 Meng de boter, suiker, eidooiers en vanillesuiker in een keukenmachine. Voeg het bloem en de cacaopoeder toe en meng nog even door.
3 Voeg het opgeklopte eiwit toe en meng weer door tot een soepel beslag.
4 Doe het mengsel in een ingevette cakevorm en bak de chocoladecake in een voorverwarmde oven op 160C in 60 minuten gaar. Controleer met een houten stokje of de chocoladecake gaar is. Prik hiervoor in de cake, wanneer het stokje droog is,is deze gaar.
5 Laat de chocoladecake afkoelen op een rooster.
(kooks.tv)
Nema komentara:
Objavi komentar