Pastiera Napoletana van Paola



Ingredienten


700 gr ricottakaas
500 gr suiker
7 hele eieren en 3 eierdooiers
Een pot gekookte tarwe (zie foto, moeilijk om zo te kopen in nederland, we denken dat je dit het beste kunt vergelijken met met ingekookte tarwegranen, de hoeveelheid is niet gespecificeerd, wij verwachten ingekookt ongeveer 400 gram).
1/2 liter melk
200 gram margarine
2 theelepels vanille-extract
1 theelepel kaneelpoeder
Een citroenschil
1/2 kopje oranjebloesemwater
Een pakje gekonfijt fruit heel fijn gehakt
Een snuifje zout
1 rol Pâte Brissée/Kruimeldeeg (of zelfgemaakte kruimeldeeg)
Poedersuiker



Bereiding : Pastiera Napoletana van Paola


Doe de volgende ingrediënten in een stevige pan: de ingekookte granen, melk, margarine, een snufje zout en de citroenschil. Breng het mengsel aan de kook, draai het vuur lager en kook verder onder voortdurend roeren tot het mengsel indikt tot de dikte van vla. Haal de pan van het vuur, verwijder de citroenschil en laat afkoelen.
Scheid de eiwitten van de dooiers. Klop het eiwit stijf. 
Met een garde meng je de ricotta met de suiker totdat deze goed is opgelost.
Voeg de ricotta bij de eidooiers en voeg daarna de andere ingrediënten langzaam toe tot er een redelijk vloeibaar en luchtig beslag ontstaat (het moet er uit zien als een beslag voor dikke pannenkoeken), als het te dik is voeg je er een beetje meer melk bij. 
Bekleed een groot bakblik met lage rand, het soort wat je voor quiche gebruikt b.v


., met het kruimeldeeg. Giet het beslag hierin en leg eventueel nog wat stroken van het deeg kruiselings over het beslag om de taart te versieren. 
Bak op 150/180° graden voor ongeveer twee uur - (het afbakken van de pastiera verschilt een beetje per soort oven waarmee je werkt en de pan die je ervoor gebruikt.) als de Pastiera gaar is zal het beslag volledig droog zijn, (test met een mes) en een karamel kleur hebben. 
Als de Pastiera is afgekoeld bestrooi je het met poedersuiker om te serveren. 

Nema komentara:

Objavi komentar