Appelcake recepten
-boter en bloem om de cakevorm in te vetten en te bebloemen
-2 appels (SOS Piet) of 4 appels (Lekker Thuis)
-4 biologisch geteelde eieren
-¼ kilogram echte boter
-¼ kilogram bloem
-¼ kilogram griessuiker
Hoe een appelcake maken
Boter een cakevorm in, strooi er bloem over zodat de bloem aan alle kanten plakt. Draai de vorm om en schud de overtollige bloem weg.
Smelt de ¼ kilogram echte boter in een sauspannetje op een zeer klein vuurtje en laat terug afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de eieren en de suiker tot schuim tot alle suiker is opgelost.
Schil de appels en snijd in stukjes.
Voeg de gesmolten boter bij de eieren of de eierdooiers en spatel er dan de bloem door. Als je het eiwit apart hebt opgeklopt, spatel je het nu door het beslag.
Voeg er de appelstukjes aan toe en stort onmiddellijk in de cakevorm.
Laat de appelcake bakken tot een priem er droog uitkomt.
(piethuysentruyt.com)
Nema komentara:
Objavi komentar