INGREDIENTEN 12 PERSONEN
Bodem
200 gram volkoren biscuitkruimels
40 gram lichtbruine basterdsuiker
120 gram boter, gesmolten
"Fudge"laag:
150 gram boter
150 gram melkchocolade, gehakt
75 gram bloem
20 gram cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder
5 gram zout
120 gram suiker
2 eieren
2 eidooiers
1 theelepel vanille extract
250 gram Snickers repen/reepjes, in stukken van 2 cm gesneden (4 a 5 grote repen)
Roomkaas laag:
250g roomkaas, op kamertemperatuur
75 gram suiker
1 ei
2 eiwitten
1 theelepel vanille-extract
Glazuur
200 gram melkchocolade, gehakt
50 ml slagroom
HULPMIDDELEN
Springvorm 24-28cm
Bereidingswijze
Meng de kruimels en basterdsuiker in een mengkom. Voeg de gesmolten boter toe, roeren tot alles goed is opgenomen. Verdeel het mengsel over de springvorm, goed aandrukken (met een lepel). Maak een opstaand randje van zo`n 2 cm. Bak gedurende 5 minuten. Even af laten koelen.
Houd de oventemperatuur op 175 graden.
De "fudgelaag": Smelt de boter met de chocolade au bain-marie, roer tot het gesmolten en glad is. Laat iets afkoelen.
Zeef de bloem, cacao poeder, bakpoeder en zout in een mengkom en houd apart.
Mix de suiker, ei en eigeel in een grote kom, 1 minuut, tot het een beetje dikker wordt. Voeg vanille en het licht afgekoelde chocolademengsel toe en mix tot het goed gemengd is. Voeg de bloem, cacao, bakpoeder en zout toe, kort mixen tot het net gemengd is.
Giet in de bodem.
Bak dit ongeveer 15 minuten. Dek af met aluminiumfolie als de bodem te snel bruin wordt.
Uit de oven halen (oven aan laten) en 10 minuten af laten koelen. Verdeel de Snickers gelijkmatig over de fudge.
De roomkaas laag:
Mix de roomkaas en suiker in een mengkom tot het glad is. Voeg ei, eiwit en vanille toe en mix goed door.
Verspreid dit mengsel over de Snickers en fudge. Bak gedurende 15 minuten en laat goed afkoelen.
Bovenlaag:
Smelt de chocolade en slagroom au bain marie tot de chocolade net gesmolten is en verspreid het voorzichtig over de taart.
(smulweb.nl)
Nema komentara:
Objavi komentar