Om­ge­keer­de ba­na­nen­taart



Ingrediënten


100 g boter
200 g lichtbruine basterdsuiker
50 g pecannoten
4 bananen
1 tl kardemom
125 g zelfrijzend bakmeel
2 eieren
50 ml melk

Bereiden


1.Vet een bakvorm in met wat boter. Doe 30 g boter en 50 g suiker in een steelpan en laat op laag vuur smelten. Draai het vuur hoog en laat 1 min. koken. Hak ondertussen de pecannoten grof. Schenk de karamel in de ovenschaal. Pel de bananen en halveer in de lengte. Leg de helften met het snijvlak in de karamel.


2.Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de rest van de boter en suiker in een mengkom en klop met een mixer in 5 min. tot een lichte crème. Klop de eieren erdoor. Zeef het bakmeel met de kardemom boven de kom en schep alles door elkaar. Voeg al roerend de melk toe. Doe de pecannoten erbij. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bananen.

3.Zet de taart ca. 30 min. in de oven. Hij is gaar als een satéprikker die je erin prikt, er schoon en droog uit komt.

(www.ah.nl)

Nema komentara:

Objavi komentar